Deskundigheid tegenover mankracht en tijd

Bij een onteigeningsprocedure beschikt de overheid niet alleen over een arsenaal aan kennis en mankracht, maar ook over de tijd om desnoods eindeloos door te gaan. Een ondernemer doet er goed aan om daar vanaf het begin deskundigheid tegenover te stellen. Onteigening is een complexe puzzel die niet alleen een strategische spelvaardigheid vereist, maar ook rust, helderheid en zakelijkheid.

Van Cromvoirt Adviseurs neemt zorg uit handen

De tegenspeler bij een onteigeningszaak is een grote, professionele overheids- organisatie die op de hoogte is van alle wet- en regelgeving; een hele puzzel voor een leek. Van Cromvoirt kent die puzzel en beschikt over diezelfde specifieke vakkennis. Daarnaast heeft hij begrip voor de situatie waarin een bedrijf verkeert. Al vele jaren helpt Van Cromvoirt uiteenlopende ondernemingen aan een zo gunstig mogelijke en rechtvaardige schadeloosstelling. Tegelijkertijd zoekt hij telkens een geschikte nieuwe vestigingsplaats, met de juiste vergunningen. Want onderhandelen over een financiĆ«le vergoeding zonder vooraf verzekerde bedrijfscontinuĆÆteit is zinloos.

Zakelijkheid loont, emoties niet

Bij een gedwongen verhuizing kunnen emoties een ondernemer, begrijpelijk, parten spelen. Van Cromvoirt is in die omstandigheden de aangewezen persoon om de onderhandelingen met de overheid aan te gaan. Omdat hij de wegen kent, de regels en de ambtenaren, maar vooral ook: omdat hij zakelijk blijft. Hij beheerst de kunst van conflictvermijding, hij communiceert open en constructief.

Onteigening